Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя Василь Яніцький, як представник Комітету у складі української делегації, з 5 по 16 травня 2015 року перебуватиме в Канаді в рамках в рамках компоненту українсько-канадського проекту «Судова освіта для економічного розвитку». Зазначений проект підтримується і впроваджується спільно з Урядом Канади та стосується досудового врегулювання спорів за допомогою діючих суддів. Зокрема, серед іншого передбачається напрацювання рекомендацій щодо внесення відповідних змін до законодавства України.

            Метою візиту до Канади є ознайомлення з практичним застосуванням процедури досудового врегулювання спорів за допомогою діючих суддів в контексті різних галузей права та напрацювання відповідних практичних рекомендації. Також в рамках візиту відбудуться робочі зустрічі з представниками федерального Уряду Канади.

            Участь в зазначеному українсько-канадському проекті є надзвичайно важливою для України.  Адже Канада є надійним партнером України, надає регулярну допомогу та суттєву підтримку учасникам АТО, доправляючи військову форму та обладнання, є перспективним партнером у військово-технічній, енергетичній та безпековій сферах, сприяє утвердженню територіальної цілісності, саме тому під час візиту планується також налагодити плідну співпрацю й у відповідних напрямках.

 

            Довідково: «Судова освіта для економічного розвитку» (далі – Проект) - це п’ятирічний проект в Україні (2012 – 2017), який фінансується Урядом Канади. Виконавцем Проекту з боку Канади є Національний суддівський інститут. В Україні основними партнерами Проекту є Вища кваліфікаційна комісія суддів України та Національна школа суддів України, а також пілотні суди в Одеській та Івано-Франківській областях: Малиновський районний суд міста Одеси, Івано-Франківський міський суд, Одеський та Івано-Франківський окружні адміністративні суди. В Канаді основним партнером Національного суддівського інституту є Управління Уповноваженого з федеральних судових питань Канади. 

            Метою проекту є надання Україні допомоги у сфері покращення бізнес-середовища за рахунок підвищення ефективності судів. Досягнення мети проекту планується за допомогою удосконалення системи підвищення кваліфікації діючих суддів шляхом зміцнення інституційного та кадрового потенціалу Національної школи суддів України і Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у частині її відповідальності за підготовку суддів, сприяння Національній школі суддів України у розробленні навчальних програм та курсів підвищення кваліфікації суддів, а також розвитку і застосування в Україні механізмів досудового врегулювання спорів за допомогою професійного судді.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини архів”

18 лютого 2016 18:48
22 грудня 2015 10:04
15 грудня 2015 11:40
04 грудня 2015 17:00
04 грудня 2015 10:37
20 листопада 2015 13:12
20 листопада 2015 09:59
16 листопада 2015 17:34
09 листопада 2015 19:19
22 жовтня 2015 14:01