21 квітня 2021 року з 14:00 до 16:00 у Комітеті з питань правової політики відбувся онлайн круглий стіл щодо обговорення спільного експертного висновку до законопроекту про політичні партії в Україні

21 квітня 2021, 18:30

 

Комітет Верховної Ради України з питань правової політики у співпраці з Радою Європи, Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ(ОБСЄ/БДІПЛ) та за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем, Національного демократичного інституту в Україні, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства міжнародних справ Канади провів онлайн круглий стіл щодо обговорення спільного експертного висновку до законопроекту про політичні партії в Україні.

На захід були запрошені народні депутати України, представники депутатських фракцій (груп) у Верховній Раді України, представники комітетів Верховної Ради України.

Захід проведено з метою ознайомлення та започаткування діалогу серед представників парламенту України щодо спільного експертного висновку до законопроекту про політичні партії, який було підготовлено Європейською Комісією «За демократію через право» (Венеційська комісія) та ОБСЄ/БДІПЛ.

Під час заходу виступи:

- Пере Віланова ТРІАС, член Венеційської комісії, Андорра, почесний проф. політичних наук та конституційного права Університету Барселони;

- Майкл ФРЕНДО, член Венеційської комісії, Мальта, колишній спікер парламенту Мальти;

- Аліса ТОМАС, міжнародна експретка з прав людини, Німеччина;

- Марчін ВАЛЕЦКІ, директор EUROPAEUM, Польща.

Під час обговорення українські експерти, які були залучені до підготовки законопроекту, мали можливість надати коментарі, поставити запитання та запропонувати ідеї щодо рекомендацій міжнародних експертів. Більше того, під час заходу учасники мали можливість взяти участь у відкритій дискусії та поділитись позицією депутатської фракції або групи щодо проекту закону.