21 квітня 2021 року з 14:00 до 16:00 у Комітеті з питань правової політики відбудеться онлайн круглий стіл щодо обговорення спільного експертного висновку до законопроекту про політичні партії в Україні

16 квітня 2021, 12:35

       Комітет Верховної Ради України з питань правової політики у співпраці з Радою Європи, Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ(ОБСЄ/БДІПЛ) та за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем, Національного демократичного інституту в Україні, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства міжнародних справ Канади запрошує народних депутатів України, представників депутатських фракцій (груп) у Верховній Раді України, представників комітетів Верховної Ради України до участі в роботі онлайн круглого столу, який буде присвячено обговоренню спільного експертного висновку Венеційської комісії та ОБСЄ/БДІПЛ щодо законопроекту про політичні партії. Захід відбудеться 21 квітня з 14:00 до 16:00.

Метою круглого столу є ознайомлення та започаткування діалогу серед представників парламенту України щодо спільного експертного висновку до законопроекту про політичні партії, який було підготовлено Європейською Комісією «За демократію через право» (Венеційська комісія) та ОБСЄ/БДІПЛ. Зокрема, під час заходу плануються виступи:

- Пере Віланова Тріас, член Венеційської комісії, Андорра, почесний проф. політичних наук та конституційного права Університету Барселони;

- Майкл Френдо, член Венеційської комісії, Мальта, колишній спікер парламенту Мальти;

- Аліса Томас, міжнародна експретка з прав людини, Німеччина;

- Марчін Валецкі, директор EUROPAEUM, Польща.

Під час обговорення українські експерти, які були залучені до підготовки законопроекту, матимуть можливість надати коментарі, поставити запитання та запропонувати ідеї щодо рекомендацій міжнародних експертів. Більше того, під час заходу учасники зможуть взяти участь у відкритій дискусії та поділитись позицією депутатської фракції або групи щодо проекту закону.

Робоча мова круглого столу англійська. Синхронний переклад на українську буде забезпечено.

Для того, щоб долучитись до заходу, будь ласка, скористайтесь посиланням:

https://zoom.us/j/98462843277?pwd=T2pZangzeS82S2FUNXpScS9iNWhQZz09

ID заходу: 984 6284 3277

Пароль: 20210421

У разі виникнення питань, будь ласка, звертайтесь до Катерини Песоцької, координаторки програми для політичних партій НДІ Україна, за телефоном +380 67 756 2996 або через електронну пошту kpesotska@ndi.org.

ПРОГРАМА ЗАХОДУ