4 квітня 2018 року о 14:15 відбулося засідання Комітету з питань правової політики та правосуддя за адресою: вул. Садова 3-а, кімн.536

04 квітня 2018, 17:00


 П О Р Я Д О К   Д Е Н Н И Й

засідання Комітету Верховної Ради України з питань

правової політики та правосуддя


   І. Питання, з опрацювання яких Комітет є  головним

 

1.Про призначення суддів Конституційного Суду України

Доповідає: Агафонова Н.В. (Юр’єв С.Є.)

 

2.Проект Закону про внесення змін до Цивільного кодексу України (щодо позовної давності), реєстр. № 4521 (Денисенко В.І. та інші)

Доповідає: Денисенко В.І. (Лис Г.І.)

 

  IІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є  головним

 

3. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про прокуратуру" (щодо особливостей функціонування Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів протягом перехідного періоду), реєстр. № 4281 (Найєм М.-М. та інші)

Доповідає: Голубов Д.І. (Іоффе С.Б.)

 

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо пенсійного забезпечення осіб, які працюють у зоні відчуження і зоні безумовного (обов'язкового) відселення, реєстр. № 4513 (Кривенко В.М., Дирів А.Б.)

Доповідає: Лапін І.О. (Горлова О.В.)

 

5. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів, реєстр. № 5548 (Кабінет Міністрів України)

Доповідає: Ємець Л.О. (Котвицька О.О.)

 

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності виведення банків з ринку, продажу активів банків, а також адаптації до міжнародних стандартів та актів законодавства ЄС, реєстр. № 6273 (Довбенко М.В. та інші)

Доповідає: Новак Н.В. (Кирилюк Т.М.)

 

7. Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Ради ЄС, Європейського Парламенту, Європейської Комісії та Кабінету Міністрів України з метою скасування ввізного мита, зборів та інших платежів на продукцію походженням з України, тарифні квоти на яку були вичерпані з початку цього року українськими експортерами продовольчих товарів різних груп згідно Угоди про Повну та всеохоплюючу зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, реєстр. № 6597 (Вілкул О.Ю.)

Доповідає: Денисенко В.І. (Ткаченко О.Л.)

 

8. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо прийняття рішення про збільшення статутного капіталу акціонерного товариства, реєстр. № 6665 (Різаненко П.О.)

Доповідає: Шпенов Д.Ю. (Шевченко К.С.)

 

9. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо права лікаря на відмову від аборту через міркування совісті, реєстр. № 6747 (Унгурян П.Я. та інші)

Доповідає: Агафонова Н.В. (Горлова О.В.)

 

10. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про авторське право і суміжні права" щодо діяльності організацій колективного управління, реєстр. № 7014 (Рибчинський Є.Ю.)

Доповідає: Алексєєв І.С. (Придибайло А.Г.)

 

11. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про авторське право і суміжні права" щодо діяльності організацій колективного управління, реєстр. № 7014-1 (Опанасенко О.В.)

Доповідає: Алексєєв І.С. (Придибайло А.Г.)

 

12. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав і свобод дітей, реєстр. № 7020 (Добродомов Д.Є. та інші)

Доповідає: Агафонова Н.В. (Горлова О.В.)

 

13. Проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо удосконалення порядку розгляду кримінальних проваджень колегіально судом та судом присяжних, реєстр. № 7022 (Кабінет Міністрів України)

Доповідає: Сидорович Р.М. (Котвицька О.О.)

 

14. Проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України, Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо удосконалення функціонування суду присяжних в Україні, реєстр. № 7022-1 (Власенко С.В.)

Доповідає: Сидорович Р.М. (Котвицька О.О.)

 

15. Проект Закону про колективне управління майновими авторськими та суміжними правами, реєстр. № 7029 (Іонова М.М. та інші)

Доповідає: Алексєєв І.С. (Придибайло А.Г.)

 

16. Проект Закону про колективне управління майновими авторськими та суміжними правами, реєстр. № 7029-1 (Сюмар В.П. та інші)

Доповідає: Алексєєв І.С. (Придибайло А.Г.)

 

17. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо встановлення строків позовної давності до вимог кредиторів (кредитодавців), реєстр. № 7045 (Кабінет Міністрів України)

Доповідає: Шпенов Д.Ю. (Лис Г.І.)

 

18. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою захисту майнових прав осіб, які придбали квартири та нежитлові приміщення в об'єктах незавершеного будівництва, реєстр. № 7128 (Марченко О.О. та інші)

Доповідає: Голубов Д.І. (Стешенко О.О.)

 

19. Проект Закону про внесення змін до деяких нормативних актів України (щодо процедури відкликання депутатів місцевих рад), реєстр. № 7168 (Левченко Ю.В. та інші)

Доповідає: Черненко О.М. (Ткаченко О.Л.)

 

20. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення соціального захисту дітей, реєстр. № 7217 (Кабінет Міністрів України)

Доповідає: Агафонова Н.В. (Горлова О.В.)

 

21. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про оцінку земель" (щодо усунення протиріч при визначенні суб'єктів оціночної діяльності у сфері оцінки земель), реєстр. № 7226 (Кулініч О.І. та інші)

Доповідає: Міщенко С.Г. (Стешенко О.О.)

 

22. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо суборенди земельних ділянок), реєстр. № 7290 (Барна О.С.)

Доповідає: Алексєєв І.С. (Стешенко О.О.)

 

23. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про туризм" щодо визначення поняття "альтернативні заходи надання туристичного продукту" та конкретизації переліку істотних умов та форми договору на туристичне обслуговування, реєстр. № 7300 (Мисик В.Ю., Палатний А.Л.)

Доповідає: Черненко О.М. (Горлова О.В.)

 

24. Проект Закону про внесення змін до Кримінального та Кримінально-виконавчого кодексів України щодо пом'якшення процесу відбування покарань, реєстр. № 7335 (Дмитренко О.М.)

Доповідає: Лозовой А.С. (Придибайло А.Г.)

 

25. Проект Закону "На захист українських експортерів!" (про внесення змін до Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність"), реєстр. № 7365 (Ляшко О.В. та інші)

Доповідає: Ківалов С.В. (Іоффе С.Б.)

 

26. Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у галузі бджільництва), реєстр. № 7379 (Бобов Г.Б.)

Доповідає: Голубов Д.І. (Придибайло А.Г.)

 

27. Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо унормування порядку дій органів доходів і зборів та відповідальності юридичних і фізичних осіб під час вирішення питань, що стосується класифікації товарів для митних цілей, реєстр. № 7391 (Довгий О.С.)

Доповідає: Голубов Д.І. (Стешенко О.О.)

 

28. Проект Закону про франчайзинг, реєстр. № 7430 (Кірш О.В. та інші)

Доповідає: Шпенов Д.Ю. (Лис Г.І.)

 

29. Проект Закону про заходи захисту національних інтересів, Національної безпеки України та покарання осіб, винних у грубому порушенні прав людини, реєстр. № 7439 (Сотник О.С. та інші)

Доповідає: Агафонова Н.В. (Горлова О.В.)

 

30. Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення механізму фінансування регіонального розвитку, реєстр. № 7447 (Кабінет Міністрів України)

Доповідає: Супруненко О.І. (Іоффе С.Б.)

 

31. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення реєстрації актів цивільного стану для громадян України, що вимушено залишились на тимчасово окупованій території України або території України, де органи влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, реєстр. № 7463 (Веселова Н.В.)

Доповідає: Алексєєв І.С. (Стешенко О.О.)

 

32. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України з окремих питань діяльності Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції, реєстр. № 7470 (Кабінет Міністрів України)

Доповідає: Німченко В.І. (Чуприна С.В.)

 

33. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування податком на нерухоме майно об'єктів, які належать багатодітним, прийомним, малозабезпеченим родинам), реєстр. № 7477 (Мураєв Є.В.)

Доповідає: Кіссе А.І. (Ткаченко О.Л.)

 

34. Проект Закону про внесення змін до статті 323 Кримінального кодексу України щодо боротьби з допінгом, реєстр. № 7479 (Кабінет Міністрів України)

Доповідає: Новак Н.В. (Придибайло А.Г.)

 

35. Проект Закону про внесення змін до статті 8 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" щодо підвищення розмірів стипендії та щорічної допомоги, реєстр. № 7508 (Тимошенко Ю.В. та інші)

Доповідає: Голубов Д.І. (Горлова О.В.)

 

36. Проект Закону про національну інфраструктуру геопросторових даних, реєстр. № 7523 (Кабінет Міністрів України)

Доповідає: Голубов Д.І. (Стешенко О.О.)

 

37. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" щодо державної реєстрації припинення юридичної особи, реєстр. № 7533 (Довбенко М.В., Южаніна Н.П.)

Доповідає: Голубов Д.І. (Стешенко О.О.)


         ІІІ. Питання щодо виконання контрольної функції Комітету

38. Про інформацію щодо результатів аудиту ефективності використання  коштів, виділених на здійснення правосуддя Вищим адміністративним судом України

Доповідає: Князевич Р.П. (Кошман А.В.)


          ІV. Організаційні питання

39. Про робочу групу з підготовки до розгляду в другому читанні проекту Виборчого кодексу України (реєстр. № 3112-1)

Доповідає: Черненко О.М. (Іоффе С.Б.)