У Комітеті 28 травня 2015 року відбулося розширене засідання у формі круглого столу на тему: "Запровадження інституту приватних виконавців в Україні"

05 червня 2015, 13:37

З метою залучення до вкрай актуального, важливого і суспільно значущого процесу реформування системи примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) Комітет Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя провів розширене засідання Комітету у формі круглого столу на тему: «Запровадження інституту приватних виконавців в Україні».

На засіданні презентовано законопроекти «Про виконавче провадження», «Про внесення змін до Закону України «Про державну виконавчу службу», які розроблені народними депутатами України Сидоровичем Р.М., Алєксєєвим С.О. та іншими членами Ради з питань судової реформи спільно з фахівцями Міністерства юстиції України.

Під час обговорення законопроектів особливу увагу приділили питанням запровадження змішаної системи примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) в Україні, позитивних аспектів і можливих ризиків запровадження інституту приватних виконавців, організації діяльності виконавців (державних і приватних), пошуку перспективних шляхів подолання основних системних недоліків у сфері примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), які призводять до порушення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод; досвіду діяльності приватних виконавців інших країн.

У розширеному засіданні Комітету взяли участь народні депутати України, представники органів державної влади, міжнародного та вітчизняного експертного середовища, громадських об’єднань.

Пропозиції, висловлені на засіданні, будуть опрацьовані Комітетом і в подальшому використані в законотворчому процесі.

 

У заході взяли участь народні депутати України, представники органів державної влади, міжнародного та вітчизняного експертного середовища, громадських об’єднань.

 

м. Київ, вул. Садова, 3а, к. 536

28 травня 2015 року