16 жовтня відбулося засідання Робочої групи з питань впровадження процедури досудового врегулювання спорів за участі судді в рамках українсько-канадського Проекту «Освіта суддів – для економічного розвитку».

Проект фінансується Канадською агенцією з міжнародного розвитку (CIDA) та реалізовується в Україні з травня 2012 року Національним суддівським інститутом Канади спільно з Офісом Уповноваженого з федеральних судових справ Канади за сприяння Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з травня 2012 року у чотирьох пілотних судах України: Івано-Франківському міському суді, Івано-Франківському окружному адміністративному суді, Малиновському районному суді м. Одеси, Одеському окружному адміністративному суді.

У заході взяли участь заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя Василь Яніцький, завідувач відділу представництва інтересів Президента України в судах Адміністрації Президента України Віктор Короленко, ректор Національної школи суддів Микола Оніщук, секретар дисциплінарної палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Михайло Макарчук, начальник відділу міжнародного співробітництва Поліна Казакевич, голови та судді пілотних судів, суддя Суду Королівської лави провінції Саскачеван (Канада) Тед Зажечни, начальник відділу міжнародних програм Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади Олег Шаков, головний менеджер міжнародних програм Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади Наталія Городецька, представники проекту.

Метою зустрічі було підбиття підсумків реалізації компоненту проекту «Досудове врегулювання спору з участю судді» українсько-канадського Проекту «Суддівська освіта –  для економічного розвитку».

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя Василь Яніцький зауважив на необхідності продовжувати роботу над впровадженням процедури досудового врегулювання спору на законодавчому рівні, що сприятиме вдосконаленню механізмів захисту прав людини і громадянина. А також дозволить суттєво розвантажити суди і зекономити видатки державного бюджету на відправлення правосуддя.

Учасники засідання обговорили питання впровадження курсу досудового врегулювання спору з участю судді у Національній школі суддів України.

Присутні висловили сподівання на продовження плідної та тісної співпраці в рамках нового п’ятирічного українсько-канадського проекту з питань ефективності, прозорості та відповідальності в судовій системі України, що буде реалізовуватись Офісом Уповноваженого з питань федеральних судових справ Канади та Національним суддівським інститутом Канади.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини архів”

18 лютого 2016 18:48
22 грудня 2015 10:04
15 грудня 2015 11:40
04 грудня 2015 17:00
04 грудня 2015 10:37
20 листопада 2015 13:12
20 листопада 2015 09:59
16 листопада 2015 17:34
09 листопада 2015 19:19
22 жовтня 2015 14:01